Sociaal werk vertaalt naar boekvorm

Op dit moment worden enkele van de meest inzichtrijke gesprekken die raken aan het onderwerp sociaal werk vertaalt naar boekvorm. Het boek beoogt een multidisciplinaire reflectie te bieden op de uitdagingen en kansen bij het oefenen van het vak van sociaal werk de komende jaren.

Multidisciplinaire reflectie op sociaal werk

  • Deze reflectie heeft ten eerste betrekking op de benodigde kennis en acties van de sociaal werker zelf.
  • Ten tweede beslaat deze reflectie de ontwikkelingen in de maatschappij en het beleid van hun organisaties waarbinnen zij hun werk doen.
  • En het derde aspect betreft de coproducenten van de dienstverlening, namelijk: cliĆ«nten en hun problemen zelf en netwerkpartners zoals vrijwilligers en collega-instellingen.

Inhoud van het boek

Don de Haan (organisatiekundige) en Dieuwertje Visser (antropologe) zijn samen 16 jaar werkzaam als adviseurs in sociaal werk. In die tijd hebben zij geprobeerd met nieuwsgierige blik de essentie van sociaal werk te doorgronden. Hun belangrijkste lessen en inzichten delen ze nu graag met een breder publiek. Dit boek is een selectie uit hun meest inzichtrijke gesprekken met sociaal werkers, social entrepreneurs, hoogleraren, bestuurders, inwoners, vakidioten en dataspecialisten. Voorzien van praktijkvoorbeelden en wetenschappelijke onderbouwing lees over de manier waarop jij meer toegevoegde waarde organiseert in jouw werk. De rijke kennis en kunde die is samengevat in dit boek stellen jou in staat als een ware regisseur je werk met meer plezier en impact uit te voeren. Wil je op de hoogte gehouden worden wanneer het boek uitkomt? Laat hier je emailadres achter.